Vraag nu uw Asbest Attest aan bij verkoop

Vraag vandaag nog uw offerte aan voor een Asbestinventaris en attest

Asbest Attest aanvragen doe je via het bovenstaande formulier, u zal spoedig een mail ontvangen met de vraag voor meer informatie of met een offerte.

Bij aanvraag enkel voor staalname van bouwmaterialen, gelieve door te geven op welke locatie en hoeveel staalnames er moeten worden genomen.

Bij aanvraag van een offerte voor een asbest attest gelieve zoveel mogelijk informatie van de woning te verzamelen. Zoals een kadastrale legger, EPC verslag, eigendomstitel, post interventiedossier, facturen bouw en of renovatie, plannen van de woning, foto’s van vroeger, etc …. . Hoe meer informatie u kan doorgeven en beschikbaar is. Hoe minder de kans is op extra staalnames van asbestverdachte bouwmaterialen, en hoe minder de kostprijs ervan.

Na de aanvraag zal een u mail ontvangen. Dit met de vraag om zoveel mogelijk bouw technische gegevens door te sturen. Zo kunnen we een korte voorstudie maken over de woning. Dit vooral om te weten hoeveel ruimtes de woning inhoud en het te nemen aantal stalen.

Kostprijs van Asbestattest

Standaard zal een offerte voor een asbest attest een 10 tal ruimtes inhouden en het nemen van 4 stalen. Indien er tijdens het bezoek wordt vastgesteld dat er meer ruimtes moeten gecontroleerd worden of meerdere stalen dan zal dit een extra meer kost met zich meebrengen. Wenst u dat er meer stalen worden genomen om een zekerheid te hebben over “bouwmaterialen” of dit al dan niet asbestvezels bevatten kan dit altijd worden gevraagd.

Stalen naar het Labo

De stalen van de asbestverdachte bouwmaterialen zullen worden geanalyseerd worden in een erkend labo door FOD WASO. De materiaalstalen zullen standaard worden geanalyseerd met een licht- en polarisatiemicroscopie (PLM). Indien nodig kan er een analyse worden gedaan met een scanning elektronenmicroscopie (SEM).  Na de analyse zullen de resultaten worden toegevoegd aan de asbestinventaris. Met dit verslag zal men zekerheid hebben over het materiaal en of we te maken hebben met los of vastgebonden materiaal.

Werkgebied Asbest Attest Aanvragen

Onze uitval basis voor de asbestdeskundige ligt in het Oost-Vlaamse Melle. Waardoor ons werkgebied voornamelijk Oost-Vlaanderen is. We werken in een straal rond Melle van 50 km. Vooral in Melle, Merelbeke, Destelbergen, Heusden, Laarne, Wetteren, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Gent, Gentbrugge, Ledeberg, Wondelgem, Mariakerke, … .

Heeft u een woning die wat verder ligt dan kan u ook een aanvraag doen. We zullen hiervoor een extra meer kost aanrekenen van € 0,50 per km. Indien mogelijk kan er een concullega asbestdeskundige worden aangesteld die u verder zal helpen.

Bent u vandaag asbestdeskundige in een andere regio, contacteer ons gerust voor een verdere samenwerking.