fbpx

Asbest Attest Aanvragen voor bij verkoop

Asbest Attest Aanvragen doe je bij ons! Uw woning of appartement te koop plaatsen, zorg tijdig voor uw asbestattest! Vraag hieronder een offerte op en we plannen samen de inspectie voor de opmaak van de asbestinventaris. Zorg dat uw attest wordt opgemaakt door een gecertificeerd asbestdeskundige die ook de nodige ervaring heeft. Niet enkel op vlak van asbest maar ook de ervaring die nodig is in de vastgoedsector.

Wanneer is een Asbest Attest Nodig?

Als u een eigendom wilt verkopen, moet u vanaf 23 november 2022 een asbestinventarisatie laten uitvoeren. Zonder dit attest kunt u uw eigendom niet verkopen. Het asbestattest zal ook automatisch in uw woningpas komen te staan, net zoals uw verplichte EPC-certificaat.

Asbest inventarisatie voor eigenaars is verplicht vanaf 2032. Asbest is een gevaarlijke stof die ernstige gezondheidsrisico’s kan veroorzaken als het wordt ingeademd. Daarom is het belangrijk om te weten of uw woning asbest bevat en hoe u het veilig kunt verwijderen of beheren. Vraag zeker een inventaris aan moment dat u eraan denkt om de woning te renoveren. Zodat in eerste plaats alle asbesthoudende bouwmaterialen worden verwijderd.

Als u een privé-eigendom in een appartementsgebouw met gedwongen mede-eigendom wilt verkopen, moet u vanaf 1 mei 2025 ook een attest hebben voor de gemeenschappelijke delen waar asbest aanwezig kan zijn. Een asbest attest aanvragen voor gemeenschappelijke delen kan u ook bij ons aanvragen.

Wat is de prijs van een asbestattest?

Het aantal monsternames met PLM analyse en de grootte van de woning bepalen hoeveel u betaalt voor de inspectie en het attest. Een grotere woning en meer monsternames betekenen een hogere prijs. Alsook of er documentatie is over de bouwmaterialen en plannen van de woning. Hoe meer informatie wij krijgen van de eigenaar hoe beter het asbestattest en kan dit de prijs drukken.

Officiële retributie aan OVAM (nodig bij verkoop): €50,00 per attest. Alsook is er per attest een retributie aan de certificieringinstellingen die tussen de € 25 en € 35 ligt exclusief btw.

Indien extra stalen moeten genomen worden op aanvraag of door verkeerde inschatting gebouw volume zal dit extra aangerekend worden.