fbpx

Asbest Attest Melle

Asbest attest verplicht in Melle en Vlaanderen bij de verkoop van uw woning. Vandaag de dag zijn er immers veel verplichtingen als u uw woning verkoopt. Verkoopt u een woning of gebouw van voor 2001? Dan moet u als verkoper in Vlaanderen vanaf 23 november 2022 bij de verkoop verplicht een asbestattest afleveren aan de koper van uw woning. Onze asbestdeskundige zal uw woning in Melle alle ruimtes inspecteren, constructies of objecten onderzoeken op de mogelijke aanwezigheid van asbest. Bij enkele bouwmaterialen zal de asbestdeskundige verplicht een staalname doen en extra staalnames op vraag van u als opdrachtgever om de aanwezigheid van asbest te bevestigen.

In het kader van Asbestveilig Vlaanderen 2040, keurde het Vlaams Parlement wetgeving goed voor het verplicht asbestattest. De wetgeving vormt het kader voor de inventarisatie, het beheer en de verwijdering van asbesthoudende toepassingen voor woningen in Vlaanderen en Melle.  Inmiddels is het alom bekend dat asbest een microscopische vezels zijn waarvan het inademen van de deeltjes op lange termijn longkanker, longvlies- of buikvlieskanker kan veroorzaken. Laat dan ook de deskundigen rustig hun werk doen en de staalnames aan uw woning in Melle.

Waarom een asbestinventarisattest verplicht bij verkoop van uw woning?

Vanaf heden is het verplicht bij de verkoop van uw woning in Melle om een attest te kunnen voorleggen aan uw koper. U heeft het asbestattest nodig bij het ondertekenen van de compromis. Weet dat elke koper hier al op voorhand zal naar vragen.

Een inventaris en het finaliseren van een asbestinventarisattest volgens het protocol van OVAM kan niet op één dag! Plan daarom tijdig een inspectie in. Vanaf u de goedkeuring heeft op de offerte kunnen we dit inplannen. De asbestdeskundige zal u contacteren om een datum vast te leggen. Voor de inspectie zal er worden gevraagd of u gegevens in bezit hebt over de woning. Zoals bouwplannen, bestekken van vroeger, EPC, kadastrale legger, informatie over renovatiewerken, …. . Hoe meer informatie u doorgeeft hoe beter en vlugger het vooronderzoek kan worden gedaan .

De inspectie voor de opmaak van een asbestattest zal een niet-destructief onderzoek zijn. Wil dus zeggen dat de deskundige enkel een visuele inspectie doet en niets zal uitbreken. Tijdens de inspectie zal er eerste een volledige rondgang worden gedaan van de woning te beginnen van boven naar beneden. Hier zal de deskundige al een plan uittekenen van de woning en aanduiden waar de stalen moeten worden genomen. Na het nemen van de stalen van alle asbestverdachte bouwmaterialen worden die verzonden naar een erkend FOD labo te analyse.

Ondertussen zal de asbestdeskundige alle gegevens van de woning in Melle al in de databank van OVAM ingeven. Nadat hij de resultaten heeft ontvangen van het labo en heeft ingegeven in de databank van OVAM kan hij het asbestattest finaliseren.

Neem vrijblijvend contact op met ons als u vragen heeft over asbest in bouwmaterialen. U kan steeds een vrijblijvende offerte opvragen voor de opmaak van uw asbestinventarisattest voor uw woning in Melle. Naast ons offerteformulier asbestattest kunt u ook contact opnemen per telefoon of via info@asbestattest-aanvragen.be. Telefonisch zijn we bereikbaar op 0478/94.87.63. We doen ons uiterste best om u zo spoedig mogelijk te antwoorden en reageren.

Naast Melle is Asbest Attest Aanvragen ook Actief in:

Asbest Attest Wetteren| Asbest Attest Gent| Asbestinventaris Gentbrugge