fbpx

Opmaak Overeenkomsten

Een goed bod ontvangen? Tijd om de onderhandse verkoopovereenkomst of compromis op te stellen. Dit bevat het afgesproken verkoopbedrag met een aantal voorwaarden en de wettelijke verplichte vermeldingen. Dit is de laatste stap voor het officieel tekenen van de notariële verkoopakte.
 
 
 

De onderhandse verkoopovereenkomst of compromis

Een betere naam voor het compromis is de “onderhandse verkoopovereenkomst.” De ondertekening verklaart dat er een wilsovereenstemming is tussen de koper en verkoper over zowel het voorwerp van de verkoop (de woonst), de prijs van het verkochte goed (de aankoopprijs) en de identiteit van de partijen (koper en verkoper). De deal is bij het tekenen van dit compromis definitief gesloten en dient als basis voor de finale notariële akte. De notaris is ook gebonden aan deze onderhandse verkoopovereenkomst.

Het compromis moet zo volledig en duidelijk mogelijk opgesteld worden om discussie achteraf te vermijden. Als u jouw huis wenst te verkopen laat u best de onderhandse verkoopovereenkomst of compromis opstellen door een professional met een juridische kennis van vastgoed. Zo weet je 100% zeker dat alles juridisch in orde is en vermijd u verrassingen achteraf.